ЧОКОЛАДНА ТОРТА
Потребни состојки :
за тесто: 6 јајца24 лажици шеќер
24 лажици млеко
24 лажици масло
24 лажици брашно
1 пециво
за фил: 300 мл вода
300гр.шеќер
1 ванилин шеќер
2 портокали ( претходно замрзнати во замрзнувач)
2 чоколада за готвење
Јајцата се матат со шеќерот, и се додаваат преостанатите состојки за тесто.Се обложува голем четвртаст плех за печење и се пече на 200 степени.
Потоа се подготвува филот : се рендаат замрзнатите портокали на ситна страна од рендето.На оган во тенџере се ставаат водата и шеќерот и се додаваат изренданите портокали.Топлиот фил го ставаме врз испечениот пандишпан.Врз филот ги рендаме чоколадата за готвење.Се сече на коцки !!!
No comments:
Post a Comment