Thursday, January 31, 2013


КАФЕ КРЕМ ТОРТА
Потребни состојки:
-        250 гр.шеќер кристал
-        14 јајца
-        100 гр. Брашно
-        250 гр.шеќер во прав
-        50 гр. Чоколадо
-        2 кесички ванила
-        250 гр. Путер
-        2 дл. Јако варено кафе
Подготовка:
Со миксер матиме 8 жолчки и притоа го додаваме шеќерот кристал и брашното. Во половина од оваа смеса се додава една кесичка ванила и се пече во тркалезен калап, додека во другата половина се ренда чоколадо и истото се пече во тркалезен калап. По печењето двете теста ги сечеме на две кори по хоризонтала. За подготовка на кремот ни се потребни 6 жолчки,шеќер во прав,кафе и 1 кесичка ванила. Оваа смеса се вари на пареа се дури не се згусне. Откога ќе се излади кремот додаваме претходно изматен путер и ги соединуваме двете смеси. Потоа корите наизменично ги филуваме со кремот и украсуваме по желба.

No comments:

Post a Comment